U Zosi

Ochrona danych

Osobą odpowiedzialną w rozumieniu przepisów o ochronie danych, w szczególności Ogólnego Rozporządzenia UE o Ochronie Danych (RODO), jest:

Zofia Klichowska
Turmstraße 13
10559 Berlin

Twoje prawa jako osoby, której dane dotyczą

W każdej chwili możesz skorzystać z poniższych praw, korzystając z danych kontaktowych naszego inspektora ochrony danych:

  • Informacje o przechowywanych przez nas Twoich danych i ich przetwarzaniu (art. 15 RODO),
  • Sprostowanie nieprawidłowych danych osobowych (art. 16 RODO),
  • Usunięcie przechowywanych przez nas Twoich danych (art. 17 RODO),
  • Ograniczenie przetwarzania danych, jeśli nie możemy jeszcze usunąć Twoich danych ze względu na obowiązki prawne (art. 18 RODO),
  • Sprzeciw wobec przetwarzania przez nas Twoich danych (art. 21 RODO) oraz
  • Przenoszenie danych, o ile wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych lub zawarłeś z nami umowę (art. 20 RODO).

Jeśli wyraziłeś zgodę, możesz ją w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość.

W każdej chwili możesz zwrócić się ze skargą do organu nadzorczego, m.in. B. do właściwego organu nadzorczego kraju związkowego miejsca zamieszkania lub do organu odpowiedzialnego za nas jako organ odpowiedzialny.

Lista organów nadzorczych (dla obszaru niepublicznego) wraz z adresami znajduje się pod adresem: https://www.bfdi.bund.de/DE/Service/Anschriften/Laender/Laender-node.html.

Zbieranie ogólnych informacji podczas odwiedzania naszej strony internetowej

Rodzaj i cel przetwarzania:

Kiedy wchodzisz na naszą stronę internetową, tj. jeśli nie rejestrujesz się lub w inny sposób nie przekazujesz informacji, informacje o charakterze ogólnym są automatycznie rejestrowane. Informacje te (pliki dziennika serwera) obejmują typ przeglądarki internetowej, używany system operacyjny, nazwę domeny dostawcy usług internetowych, adres IP i tym podobne.

W szczególności przetwarzane są w następujących celach:

  • Zapewnienie bezproblemowego połączenia z serwisem,
  • Zapewnienie sprawnego korzystania z naszej strony internetowej,
  • Ocena bezpieczeństwa i stabilności systemu oraz
  • w celu optymalizacji naszej strony internetowej.

Nie wykorzystujemy Twoich danych do wyciągania wniosków na Twój temat osobiście. Informacje tego rodzaju mogą być przez nas anonimowo oceniane statystycznie w celu optymalizacji naszej strony internetowej i technologii, która za nią stoi.

Podstawa prawna i prawnie uzasadniony interes:

Przetwarzanie odbywa się zgodnie z Art. 6 ust.1 lit.f RODO na podstawie naszego uzasadnionego interesu polegającego na poprawie stabilności i funkcjonalności naszej strony internetowej.

Odbiorca:

Odbiorcami danych mogą być dostawcy usług technicznych, którzy działają jako podmioty przetwarzające w celu obsługi i utrzymania naszej strony internetowej.

Okres przechowywania:

Dane zostaną usunięte, gdy tylko przestaną być potrzebne do celów ankiety. W przypadku danych wykorzystywanych do udostępnienia strony internetowej ma to zazwyczaj miejsce po zakończeniu danej sesji.

Jeżeli dane są przechowywane w plikach dziennika, ma to miejsce najpóźniej po 14 dniach. Możliwe jest dalsze przechowywanie. W takim przypadku adresy IP użytkowników są anonimizowane, dzięki czemu nie można ich już przypisać do klienta wywołującego.

Wymagany lub wymagany przepis:

Podanie wyżej wymienionych danych osobowych nie jest wymagane prawnie ani umownie. Bez adresu IP nie można jednak zagwarantować obsługi i funkcjonalności naszej strony internetowej. Ponadto poszczególne usługi mogą być niedostępne lub ograniczone. Z tego powodu żadna sprzeczność nie jest możliwa.

Ciasteczka

Podobnie jak wiele innych stron internetowych, również używamy tak zwanych „cookies”. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim urządzeniu (laptopie, tablecie, smartfonie itp.), gdy odwiedzasz naszą stronę internetową.

Możesz usunąć pojedyncze pliki cookie lub cały zestaw plików cookie. Otrzymasz również informacje i instrukcje, jak usunąć te pliki cookie lub jak wcześniej zablokować ich przechowywanie. W zależności od dostawcy przeglądarki, niezbędne informacje znajdziesz pod następującymi linkami:

Czas przechowywania i stosowane pliki cookies:

Jeśli zezwolisz nam na używanie plików cookie za pomocą ustawień przeglądarki lub zgody, na naszej stronie internetowej mogą być używane następujące pliki cookie:

Technicznie niezbędne pliki cookie

Rodzaj i cel przetwarzania:

Używamy plików cookie, aby nasza strona internetowa była bardziej przyjazna dla użytkownika. Niektóre elementy naszego serwisu wymagają identyfikacji przeglądarki wywołującej połączenie również po zmianie stron.

Celem stosowania technicznie niezbędnych plików cookie jest uproszczenie korzystania ze stron internetowych dla użytkowników. Niektóre funkcje naszej strony internetowej nie mogą być oferowane bez użycia plików cookie. W tym celu konieczne jest rozpoznawanie przeglądarki nawet po zmianie stron.

Potrzebujemy plików cookie do następujących aplikacji:

wózek sklepowy

Podstawa prawna i prawnie uzasadniony interes:

Przetwarzanie odbywa się zgodnie z Art. 6 ust.1 lit.f RODO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w przyjaznym dla użytkownika projektowaniu naszej strony internetowej.

Odbiorca:

Odbiorcami danych mogą być dostawcy usług technicznych, którzy działają jako podmioty przetwarzające w celu obsługi i utrzymania naszej strony internetowej.

Wymagany lub wymagany przepis:

Podanie wyżej wymienionych danych osobowych nie jest wymagane prawnie ani umownie. Bez tych danych nie można jednak zagwarantować obsługi i funkcjonalności naszej strony internetowej. Ponadto poszczególne usługi mogą być niedostępne lub ograniczone.

Sprzeczność

Prosimy o zapoznanie się z poniższą informacją o prawie do sprzeciwu zgodnie z Art. 21 RODO.

Technicznie niepotrzebne pliki cookie

Używamy również plików cookie, aby lepiej dostosować ofertę na naszej stronie internetowej do zainteresowań naszych odwiedzających lub ogólnie ją ulepszyć na podstawie ocen statystycznych.

Proszę zapoznać się z poniższymi informacjami na temat technologii wyświetlania, śledzenia, remarketingu i analizy internetowej używanych, aby dowiedzieć się, którzy dostawcy ustawiają pliki cookie.

Podstawa prawna:

Podstawą prawną tego przetwarzania jest Twoja zgoda, Art. 6 ust.1 lit.a RODO.

Odbiorca:

Odbiorcami danych mogą być dostawcy usług technicznych, którzy działają jako podmioty przetwarzające w celu obsługi i utrzymania naszej strony internetowej.

W przypadku dalszych odbiorców prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami na temat stosowanych technologii wyświetlania, śledzenia, remarketingu i analizy internetowej.

Przelew z kraju trzeciego:

Aby uzyskać informacje na ten temat, zapoznaj się z listami poszczególnych dostawców wyświetlania, śledzenia, remarketingu i analiz internetowych.

Wymagany lub wymagany przepis:

Oczywiście możesz również przeglądać naszą stronę bez plików cookie. Przeglądarki internetowe są regularnie ustawione tak, aby akceptować pliki cookie. Zasadniczo możesz w dowolnym momencie wyłączyć korzystanie z plików cookie za pomocą ustawień swojej przeglądarki (patrz Cofnięcie zgody).

Należy pamiętać, że poszczególne funkcje naszej strony internetowej mogą nie działać, jeśli wyłączyłeś korzystanie z plików cookie.

Cofnięcie zgody:

Możesz odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie, korzystając z naszego narzędzia do wyrażania zgody na pliki cookie.

Profilowy:

W jakim zakresie analizujemy zachowanie odwiedzających witrynę za pomocą pseudonimizowanych profili użytkowników, prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami na temat stosowanych technologii wyświetlania, śledzenia, remarketingu i analizy sieci.

Rejestracja na naszej stronie internetowej

Rodzaj i cel przetwarzania:

Aby zarejestrować się na naszej stronie internetowej, potrzebujemy pewnych danych osobowych, które są nam przesyłane za pośrednictwem maski wprowadzania.

W momencie rejestracji zbierane są również następujące dane:

Twoja rejestracja jest konieczna do udostępniania określonych treści i usług na naszej stronie internetowej.

Podstawa prawna:

Przetwarzanie danych wprowadzonych podczas rejestracji odbywa się na podstawie zgody użytkownika (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Odbiorca:

Odbiorcami danych mogą być dostawcy usług technicznych, którzy działają jako podmioty przetwarzające w celu obsługi i utrzymania naszej strony internetowej.

Okres przechowywania:

W tym kontekście dane będą przetwarzane tylko tak długo, jak dostępna będzie odpowiednia zgoda.

Wymagany lub wymagany przepis:

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne i opiera się wyłącznie na Twojej zgodzie. Bez podania Twoich danych osobowych nie możemy zapewnić Ci dostępu do oferowanych przez nas treści.

Świadczenie usług odpłatnych

Rodzaj i cel przetwarzania:

W celu świadczenia odpłatnych usług prosimy o podanie dodatkowych danych, takich jak dane dotyczące płatności, w celu realizacji zamówienia.

Podstawa prawna:

Przetwarzanie danych niezbędnych do zawarcia umowy opiera się na Art. 6 ust.1 lit.b RODO.

Odbiorca:

Odbiorcami danych mogą być podmioty przetwarzające umowę.

Okres przechowywania:

Przechowujemy te dane w naszych systemach do upływu ustawowych okresów przechowywania. Są to na ogół 6 lub 10 lat ze względu na wymogi prawidłowej księgowości i prawa podatkowego.

Wymagany lub wymagany przepis:

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne. Bez podania Twoich danych osobowych nie możemy zapewnić Ci dostępu do oferowanych przez nas treści i usług.

Biuletyn

Rodzaj i cel przetwarzania:

W celu dostarczania naszego biuletynu zbieramy dane osobowe, które są nam przesyłane za pośrednictwem maski wprowadzania.

Do skutecznej rejestracji potrzebujemy ważnego adresu e-mail. W celu sprawdzenia, czy rejestracji faktycznie dokonuje właściciel adresu e-mail, stosujemy procedurę „double opt-in”. W tym celu rejestrujemy rejestrację do newslettera, wysłanie wiadomości e-mail z potwierdzeniem i otrzymanie żądanej odpowiedzi. Dalsze dane nie są gromadzone.

Podstawa prawna:

Na podstawie Twojej wyraźnej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) będziemy regularnie wysyłać Ci nasz biuletyn lub porównywalne informacje pocztą elektroniczną na podany przez Ciebie adres e-mail.

W każdej chwili możesz odwołać swoją zgodę na przechowywanie Twoich danych osobowych i ich wykorzystywanie do wysyłania newslettera ze skutkiem na przyszłość. W każdym biuletynie znajduje się odpowiedni link. Możesz również w każdej chwili zrezygnować z subskrypcji bezpośrednio na tej stronie internetowej lub poinformować nas o swoim odwołaniu, korzystając z opcji kontaktu podanej na końcu niniejszej informacji o ochronie danych.

Odbiorca:

Odbiorcami danych mogą być podmioty przetwarzające umowę.

Okres przechowywania:

W tym kontekście dane będą przetwarzane tylko tak długo, jak dostępna będzie odpowiednia zgoda. Następnie zostaną usunięte.

Wymagany lub wymagany przepis:

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne i opiera się wyłącznie na Twojej zgodzie. Niestety nie możemy wysyłać Ci naszego newslettera bez Twojej zgody.

Cofnięcie zgody:

W każdej chwili możesz odwołać swoją zgodę na przechowywanie Twoich danych osobowych i ich wykorzystywanie do wysyłania newslettera ze skutkiem na przyszłość. Anulowanie można zażądać za pośrednictwem linku znajdującego się w każdej wiadomości e-mail lub od inspektora ochrony danych wymienionego poniżej lub osoby odpowiedzialnej za ochronę danych.

Formularz kontaktowy

Rodzaj i cel przetwarzania:

Wprowadzone przez Ciebie dane będą przechowywane w celu indywidualnej komunikacji z Tobą. W tym celu konieczne jest podanie prawidłowego adresu e-mail oraz imienia i nazwiska. Służy do przypisania żądania, a następnie odpowiedzi na nie. Podanie dalszych danych jest opcjonalne.

Podstawa prawna:

Przetwarzanie danych wprowadzonych w formularzu kontaktowym odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Udostępniając formularz kontaktowy, chcielibyśmy ułatwić Państwu kontakt z nami. Podane przez Ciebie informacje będą przechowywane w celu przetworzenia wniosku i ewentualnych dalszych pytań.

Jeśli skontaktujesz się z nami w celu zapytania o ofertę, dane wprowadzone w formularzu kontaktowym będą przetwarzane w celu realizacji działań przedumownych (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

Odbiorca:

Odbiorcami danych mogą być podmioty przetwarzające umowę.

Okres przechowywania:

Dane zostaną usunięte nie później niż 6 miesięcy po przetworzeniu wniosku.

Jeśli istnieje stosunek umowny, podlegamy ustawowym okresom przechowywania zgodnie z HGB i usuwamy Twoje dane po upływie tych okresów.

Wymagany lub wymagany przepis:

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne. Możemy jednak przetworzyć Twoją prośbę tylko wtedy, gdy podasz nam swoje imię i nazwisko, adres e-mail i powód żądania.

Korzystanie z Google Analytics

Jeśli wyrazili Państwo na to zgodę, na tej stronie internetowej korzysta się z Google Analytics, usługi analizy internetowej udostępnianej przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA (dalej: „Google”). Google Analytics używa tak zwanych „cookies”, czyli plików tekstowych, które są przechowywane na Twoim komputerze i umożliwiają analizę korzystania z witryny. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z tej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane na serwer Google w USA i tam przechowywane. Jednak ze względu na aktywację anonimizacji IP na tej stronie, Twój adres IP zostanie wcześniej skrócony przez Google w państwach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych umawiających się krajach Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie przesłany na serwer Google w USA i tam skrócony. Adres IP przesłany przez Twoją przeglądarkę w ramach Google Analytics nie będzie łączony z innymi danymi Google.

Aby uzyskać więcej informacji na temat warunków użytkowania i ochrony danych, zobacz https://www.google.com/analytics/terms/de.html oraz https://policies.google.com/?hl=de.

W imieniu operatora tej witryny Google wykorzysta te informacje do oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronie oraz świadczenia operatorowi witryny innych usług związanych z aktywnością na stronie i korzystaniem z Internetu.

Dane przesyłane przez nas i powiązane z plikami cookie, identyfikatorami użytkownika (np. identyfikator użytkownika) lub identyfikatorami reklamowymi są automatycznie usuwane po 14 miesiącach. Usunięcie danych, których okres przechowywania upłynął, następuje automatycznie raz w miesiącu.

Cofnięcie zgody:

Możesz zapobiec śledzeniu przez Google Analytics w naszej witrynie, klikając kliknij ten link. Na Twoim urządzeniu zostanie zainstalowany plik cookie rezygnacji. Uniemożliwi to Google Analytics zbieranie danych dla tej strony internetowej i dla tej przeglądarki w przyszłości, dopóki plik cookie pozostanie zainstalowany w przeglądarce.

Możesz również zapobiec przechowywaniu plików cookie, odpowiednio ustawiając oprogramowanie przeglądarki; zwracamy jednak uwagę, że w takim przypadku może nie być możliwe pełne korzystanie ze wszystkich funkcji tej strony internetowej.

Możesz również uniemożliwić Google zbieranie danych generowanych przez plik cookie i odnoszących się do korzystania z witryny (w tym adresu IP) oraz przetwarzanie tych danych przez Google, pobierając wtyczkę do przeglądarki dostępną pod poniższym linkiem i zainstaluj: Dodatek do przeglądarki do dezaktywacji Google Analytics.

Korzystanie z bibliotek skryptów (Google Web Fonts)

Aby prawidłowo i graficznie prezentować nasze treści w różnych przeglądarkach, do wyświetlania czcionek używamy „Google Web Fonts” firmy Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; dalej „Google”).

Aby uzyskać więcej informacji na temat czcionek internetowych Google, zobacz https://developers.google.com/fonts/faq oraz w polityce prywatności Google: https://www.google.com/policies/privacy/.

Korzystanie z Map Google

Na tej stronie korzystamy z Map Google. Mapy Google są obsługiwane przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (dalej „Google”). Dzięki temu możemy wyświetlać interaktywne mapy bezpośrednio na stronie internetowej i wygodnie korzystać z funkcji mapy.
Więcej informacji na temat przetwarzania danych przez Google można znaleźć w informacjach o ochronie danych Google: https://policies.google.com/privacy. Tam możesz również zmienić swoje ustawienia ochrony danych osobowych w centrum ochrony danych.

Szczegółowe instrukcje dotyczące zarządzania własnymi danymi w związku z produktami Google znajdziesz tutaj: https://www.dataliberation.org

Gdy odwiedzasz witrynę, Google otrzymuje informację, że uzyskałeś dostęp do odpowiedniej podstrony naszej witryny. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy Google udostępnia konto użytkownika, do którego jesteś zalogowany, czy też nie ma konta użytkownika. Jeśli jesteś zalogowany w Google, Twoje dane zostaną przypisane bezpośrednio do Twojego konta.

Jeśli nie chcesz przyporządkowania w swoim profilu Google, musisz wylogować się z Google przed aktywacją przycisku. Google przechowuje Twoje dane jako profil użytkownika i wykorzystuje je do reklamy, badania rynku i / lub projektowania swoich witryn w oparciu o potrzeby. Taka ocena odbywa się w szczególności (nawet w przypadku niezalogowanych użytkowników) w celu zapewnienia reklamy dostosowanej do potrzeb oraz informowania innych użytkowników sieci społecznościowej o Twoich działaniach na naszej stronie internetowej. Masz prawo sprzeciwić się tworzeniu tych profili użytkowników, chociaż musisz skontaktować się z Google, aby skorzystać z tego prawa.

Cofnięcie zgody:

Dostawca obecnie nie oferuje możliwości po prostu rezygnacji lub zablokowania transmisji danych. Jeśli chcesz zapobiec śledzeniu swoich działań na naszej stronie internetowej, cofnij swoją zgodę na odpowiednią kategorię plików cookie lub na wszystkie niepotrzebne technicznie pliki cookie i transfery danych w narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie. W takim przypadku możesz jednak nie być w stanie korzystać z naszej strony internetowej lub tylko w ograniczonym zakresie.

Osadzone filmy z YouTube

Osadzamy filmy z YouTube na naszej stronie internetowej. Operatorem odpowiednich wtyczek jest YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA (zwany dalej „YouTube”). YouTube, LLC jest spółką zależną Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, USA (zwanej dalej „Google”). Gdy odwiedzasz stronę z wtyczką YouTube, nawiązywane jest połączenie z serwerami YouTube. To informuje YouTube, które strony odwiedzasz. Jeśli jesteś zalogowany na swoim koncie YouTube, YouTube może przyporządkować do Ciebie Twoje zachowanie podczas surfowania. Możesz temu zapobiec, wylogowując się wcześniej z konta YouTube.

Jeśli uruchamiany jest film z YouTube, dostawca używa plików cookie, które zbierają informacje o zachowaniu użytkownika.

Dalsze informacje na temat celu i zakresu gromadzenia danych oraz ich przetwarzania przez YouTube można znaleźć w oświadczeniu dostawcy o ochronie danych, gdzie znajdziesz również dalsze informacje na temat swoich praw w tym zakresie i ustawień opcji ochrony prywatności (https://policies.google.com/privacy).

Cofnięcie zgody:

Dostawca obecnie nie oferuje możliwości po prostu rezygnacji lub zablokowania transmisji danych. Jeśli chcesz zapobiec śledzeniu swoich działań na naszej stronie internetowej, cofnij swoją zgodę na odpowiednią kategorię plików cookie lub na wszystkie niepotrzebne technicznie pliki cookie i transfery danych w narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie. W takim przypadku możesz jednak nie być w stanie korzystać z naszej strony internetowej lub tylko w ograniczonym zakresie.

Szyfrowanie SSL

Aby chronić bezpieczeństwo Twoich danych podczas transmisji, stosujemy najnowocześniejsze metody szyfrowania (np. SSL) przez HTTPS.


Informacje o prawie do sprzeciwu zgodnie z Art. 21 RODO

Prawo do sprzeciwu w indywidualnych przypadkach

Masz prawo, z przyczyn wynikających z Twojej szczególnej sytuacji, w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, które opiera się na Art. 6 (1) (f) RODO (przetwarzanie danych na podstawie zainteresowań); dotyczy to również profilowania na podstawie tego przepisu w rozumieniu Art. 4 pkt 4 RODO.

Jeśli zgłosisz sprzeciw, nie będziemy już przetwarzać Twoich danych osobowych, chyba że będziemy w stanie wykazać ważne prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania, które przeważają nad Twoimi interesami, prawami i wolnościami lub przetwarzanie służy dochodzeniu, wykonywaniu lub obronie roszczeń prawnych.

Odbiorca sprzeciwu

Zofia Klichowska
Turmstraße 13
10559 Berlin


Zmiana naszych przepisów o ochronie danych

Zastrzegamy sobie prawo do dostosowania niniejszego oświadczenia o ochronie danych, aby zawsze było zgodne z aktualnymi wymogami prawnymi lub do wprowadzenia zmian w naszych usługach w oświadczeniu o ochronie danych, np. przy wprowadzaniu nowych usług. Nowa deklaracja o ochronie danych będzie wtedy obowiązywać podczas kolejnej wizyty.

Pytania do inspektora ochrony danych

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące ochrony danych, wyślij do nas e-mail lub skontaktuj się bezpośrednio z osobą odpowiedzialną za ochronę danych w naszej organizacji:

Telefon: 0049-1732326750
E-mail: info@uzosi.de